Triumf for nybagt student

 Del indhold

08/07 - 2017 | Pressemeddelelse

Danmarks bedste amatør, Sorø-spilleren John Axelsen, er godt igang med at tage en fornem afsked med Danmark, før han i august rejser til USA for at fortsætte med collegegolf på University of Florida i Gainesville.

Som nybagt student har den 19-årige spiller ikke været den flittigste på golfbanen i de sidste par måneder. Men ikke desto mindre viste han sig stærk nok til for anden gang i karrieren at vinde Skandinaviens største amatørturnering, Danish International Amateur Championship (DIAC), der for 18. år i træk blev afviklet i Silkeborg Ry Golfklub.

Efter en langsom start arbejdede John Axelsen sig stille og roligt frem i feltet over fire dage og sluttede som vinder i samlet tre slag under par, hvilket også var scoren på finaledagen på Resenbro-banen.

Som den førende spiller før finaledagen dumpede Nicolai Højgaard fra Gyttegaard ned på fjerdepladsen i samlet par, mens den lokale Oliver Hundebøll Jørgensen fra Silkeborg blev turneringens store overraskelse på andenpladsen to slag efter John Axelsen, men delt med tyskeren Michael Tannhäuser. 

I den kommende uge stiller John Axelsen til start på det danske landshold til hold-EM i Østrig. Den nybagte student vandt i øvrigt DIAC første gang i 2014 som kun 16-årig.

Hos pigerne blev Sofie Kibsgaard Nielsen fra Morsø Golfklub førstegangsvinder i turneringen foran vinderen fra 2016, Malene Krøllbøll, fra Hedeland Golfklub. Morsø-spilleren sluttede sammenlagt i par for turneringen fire slag foran Krøllbøll og med Cecilie Finne-Ipsen på tredjepladsen i syv slag over par. 


Sorø Golfklub - Suserupvej 7 A - 4180 Sorø

Tlf.: +45 57 84 93 95

E-mail:   post@soroegolf.dk

Forretningsfører: Rene Nielsen

Tlf.: +45 22 93 41 03

E-mail:  rn@soroegolf.dk

Banereservation: På golfbox.dk eller tlf.: +45 57 84 90 93