Sorø Grandprix

Søndag den 15. oktober blev Grand Prix turneringen imellem klubbens elitespiller og de medlemmer, som havde klaret sig bedst i klubturneringen, i løbet af sæsonen afholdt.

Om morgenen spillede de 12 medlemmer og 12 elitespiller først foursomes imod hinanden, eliten førte med 7-5 til frokosten.

Om eftermiddagen skulle der spilles 12 singler, det samlede resultat, blev at eliten vandt med 22-14.

Alle 24 deltagere havde en forrygende dag sammen på banen.

Klik på nedenstående link og se fotos m.v. fra dagen.

https://spark.adobe.com/page/LdlFDmE6y9Ax4/


I 2017 fortsætter Sorø Grandprix. Sorø Grandprix er en afsluttende match i Ryder Cup format for klubturneringerne, hvor 12 spillere kvalificerer sig via klubturneringerne til et hold, der møder et hold bestående af 12 elitespillere, som udtages af en holdkaptajn.

Sådan kvalificerer du dig

De 12 bedste spillere i hver række i hver turnering får point til order of merit for Sorø Grandprix. Vinderen får 12 point, runner up får 10 point, nr. 3 får 8, nr. 4 får 7 og så videre ned til 1 point til nr. 10.

Det fremgår af turneringsprogrammet, hvilke turneringer der tæller med, ligesom det fremgår af info for hver enkelt turnering.

De 12 bedste spillere på den samlede order of merit på tværs af rækker, kvalificerer sig til holdet. Resultatet opgøres efter den sidst tællende klubturnering, og spillerne inviteres pr. mail. Alle point optjent i løbet af sæsonen tæller med, uanset hvilken række, man har tjent dem i.

Turneringspoint optjent af elitespillere tilfalder de pågældende spillere. Som udgangspunkt spiller elitespillere på elitens hold og kvalificerer sig ikke til turneringsholdet, men i sidste ende afgøres det af turneringsudvalget, hvis en elitespiller, der ikke er udtaget til elitens hold, skulle være blandt de kvalificerede.

Turneringspoint til eventuelle spillere fra andre klubber, tilfalder ligeledes de pågældende spillere, men kun medlemmer af Sorø Golfklub kan deltage i Sorø Grandprix.

Elitespillere defineres som herrespillere i 1.-2. holdstruppen og damer i elitetruppen. Trupperne er udtaget af Steffen/eliteudvalget inden sæsonstart, men kan justeres i løbet af sæsonen.

Afvikling af Sorø Grandprix

Der er 12 spillere på hvert hold. Der spilles 6 foursomes om formiddagen og 12 singler om eftermiddagen. Der spilles hulspil. Turneringsholdet spiller med fuldt spillehandicap, i foursomes betyder det, at man lægger de to spillehandicap sammen og deler med 2. Eliteholdet spiller med halvt spillehandicap, dvs. I single halveres antal tildelte slag, har man +hcp og dermed fratrukket slag, fordobles antallet af fratrukne afslag. I foursomes deles det samlede antal slag med 4. Almindelig afrunding.

De to holdkaptajner vælger selv parsammensætningen i foursomes og bestemmer selv rækkefølgen. Holdopstillingerne offentliggøres ved den fælles morgenmad. Holdkaptajnerne bestemmer også selv spillerækkefølgen i singler.

Det er tilladt med caddies på begge sider. I øvrigt gælder DGUs regler for holdmatcher.

Som udgangspunkt er der ikke turneringsledelse til Sorø Grandprix, holdkaptajnerne udgør turneringsledelsen. Kaptajnerne kan godt være playing captain.

Forplejning m.v.

Begge hold mødes til fælles morgenmad. Forplejning resten af dagen er for egen regning, med mindre, vi finder en sponsor, eller sportsafdelingen har overskud i budgettet, så kan der evt. være en sandwich til frokost og/eller fællesspisning efter matchen. Dette vil fremgå af invitationen. Der er ikke præmier, men der spilles om en vandrepokal. Ret til ændringer forbeholdes.

Tvivlspørgsmål

I forhold til order of merit og klubkvalifikationen afgøres tvivlspørgsmål af turneringsudvalget. Under selve afviklingen af Sorø Grandprix afgøres tvivlspørgsmål af holdkaptajnerne i fællesskab.

Du kan følge den løbende stilling på order of merit. 

Elitens hold 2015

Klubgolfernes hold 2015

Sorø Golfklub - Suserupvej 7 A - 4180 Sorø

Tlf.: +45 57 84 93 95

E-mail:   post@soroegolf.dk

Forretningsfører: Rene Nielsen

Tlf.: +45 22 93 41 03

E-mail:  rn@soroegolf.dk

Banereservation: På golfbox.dk eller tlf.: +45 57 84 90 93